Jednoduchý recept

Salát ze zelí a jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3112
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Jablka
3 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 ks Petržel - nať
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Eidam cihla 30%
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
8% Sacharidy 29 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 184 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát ze zelí a jablek postup přípravy receptu:

1

Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.

2

Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.

3

Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.

4

Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.

5

Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept