Recept

Ragú s chřestem a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 31122

Ingredience

500 g Chřest zelený
6 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Hrášek
1 ks Kerblík
500 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 247kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 161 mg
66% Bílkoviny 37 g

Ragú s chřestem a krevetami postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku a česnek omyjeme a očistíme. Chřest také omyjeme a očistíme. Lusky hrášku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Krevety omyjeme a očistíme.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek a krevety na něm asi 3 minuty opékáme. Krevety vyndáme a odložíme stranou. Poté přidáme chřest, sladké lusky a cibulku a restujeme ještě dalších 5 minut. Přilijeme víno, 100 ml smetany a přidáme zpět krevety. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme ještě 5 minut povařit.

3

Kerblík opláchneme a ze zbylé smetany, citronové šťávy, kerblíku a špetky soli uděláme ragú.

Poznámka

Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept