Rizoto s garnáty a zelenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s garnáty a zelenou paprikou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31125 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
300 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Garnát obecný |
2 polévková lžíce | Mascarpone |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 209,6mg |
Draslík | 744,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Paprika zelená, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Garnát obecný, Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s garnáty a zelenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou. |
3 | Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit. |
4 | Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme. |
5 | Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme. |
6 | Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme. |