Recept

Rizoto s garnáty a zelenou paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 31125
Kategorie: Rizota

Ingredience

300 g Celer - nať
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
400 g Garnát obecný
2 polévková lžíce Mascarpone
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
26% Sacharidy 93 g
23% Tuky 17 g
81% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Rizoto s garnáty a zelenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.

2

Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou.

3

Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit.

4

Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme.

5

Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme.

6

Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept