Jednoduchý recept

Ostrá a kyselá vegetariánská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31126

Ingredience

60 g Bambusové výhonky konzervované
60 g Hrášek
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Shiitake houby
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
125 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
6 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 391kJ
15% Sacharidy 55 g
11% Tuky 8 g
40% Sodík 806 mg
32% Bílkoviny 18 g

Ostrá a kyselá vegetariánská polévka postup přípravy receptu:

1

Čínské houby vložíme do misky a přelijeme horkou vodou, necháme 25 minut bobtnat. Poté houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, odstraníme tuhé části a nakrájíme na tenké proužky. Vodu z hub uschováme.

2

Pokrájíme bambusové výhonky a tofu. Ve velké pánvi uvedeme do varu vývar, přidáme tofu, houby, hrášek a bambusové výhonky. Povaříme 2 minuty.

3

Smícháme ocet a škrobovou moučku s 2 lžícemi uschované tekutiny z hub a sójovou omáčku. Přilijeme směs do polévky a přilijeme zbývající houbovou tekutinu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a povaříme 2 minuty.

4

Podáváme v ohřátých miskách s pár kapkami sezamového oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept