Ostrá a kyselá vegetariánská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá a kyselá vegetariánská polévka
Ostrá a kyselá vegetariánská polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 31126 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky konzervované |
60 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Shiitake houby |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr sójový - Tofu |
6 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Hrášek, Ocet vinný, Olej sezamový, Shiitake houby, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá a kyselá vegetariánská polévka postup přípravy receptu:
1 | Čínské houby vložíme do misky a přelijeme horkou vodou, necháme 25 minut bobtnat. Poté houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, odstraníme tuhé části a nakrájíme na tenké proužky. Vodu z hub uschováme. |
2 | Pokrájíme bambusové výhonky a tofu. Ve velké pánvi uvedeme do varu vývar, přidáme tofu, houby, hrášek a bambusové výhonky. Povaříme 2 minuty. |
3 | Smícháme ocet a škrobovou moučku s 2 lžícemi uschované tekutiny z hub a sójovou omáčku. Přilijeme směs do polévky a přilijeme zbývající houbovou tekutinu. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a povaříme 2 minuty. |
4 | Podáváme v ohřátých miskách s pár kapkami sezamového oleje. |