Lososové ragú s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové ragú s okurkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Losos - filety |
2 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar rybí |
200 ml | Smetana ke šlehání 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 961,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 563,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Losos - filety, Okurka salátová, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové ragú s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme citron a vymačkáme citronovou šťávu, kůru nastrouháme. Lososa nakrájíme na kostičky a marinujeme ho se solí, pepřem, polovinou citronové kůry a citronovou šťávou. |
2 | Do větší pánve nalijeme rybí vývar, víno a necháme svařit na polovinu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut, dokud nevznikne jemný krém. Oloupeme okurku, podélně ji rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na proužky. |
3 | Nakrájené proužky okurky vložíme do omáčky a přivedeme k varu, povaříme 5 minut. Přidáme lososa a na slabém ohni vaříme ještě 5 minut. Vše osolíme a opepříme. Kopr omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Přidáme k ragú a podáváme. |