Polévka hrachová s mátou a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka hrachová s mátou a jogurtem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31129 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
225 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hrášek mražený |
150 g | Jogurt nízkotučný |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Máta |
3 dl | Mléko nízkotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 777,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jogurt nízkotučný, Koriandr mletý, Máta, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Kmín mletý, Mléko nízkotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka hrachová s mátou a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut. |
2 | Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce. |
3 | Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty. |
4 | Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou. |