Jednoduchý recept

Polévka hrachová s mátou a jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31129
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

225 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Hrášek mražený
150 g Jogurt nízkotučný
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Máta
3 dl Mléko nízkotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
8,5 dl Vývar zeleninový
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
18% Sacharidy 65 g
14% Tuky 11 g
54% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Polévka hrachová s mátou a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut.

2

Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce.

3

Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty.

4

Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept