Chobotnice s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Chobotnice |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 818,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chobotnice s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Chobotnice omyjeme, rozřízneme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a chobotnici na něm opékáme asi 3 minuty. Poté ji vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. |
3 | Cibuli, česnek a chilli papričky opečeme, vložíme rajčata a necháme 10 minut vařit. Do rajčatové omáčky přidáme olivy, chobotnici a kapary a prohřejeme. Pažitku omyjeme, nahrubo nasekáme a přimícháme do omáčky. |