Zdravý recept

Chobotnice s rajčaty a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 31130
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
500 g Chobotnice
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kapary
100 g Olivy černé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
6% Sacharidy 20 g
6% Tuky 4 g
36% Sodík 712 mg
42% Bílkoviny 24 g

Chobotnice s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Chobotnice omyjeme, rozřízneme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej a chobotnici na něm opékáme asi 3 minuty. Poté ji vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.

3

Cibuli, česnek a chilli papričky opečeme, vložíme rajčata a necháme 10 minut vařit. Do rajčatové omáčky přidáme olivy, chobotnici a kapary a prohřejeme. Pažitku omyjeme, nahrubo nasekáme a přimícháme do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept