Recept

Telecí filé s hruškami a šalotkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 31133
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr moučkový
200 ml Hovězí vývar základní
3 ks Hrušky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mošt hroznový
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
6 ks Šalotka
1 špetka Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
18% Sacharidy 64 g
16% Tuky 12 g
21% Sodík 423 mg
73% Bílkoviny 41 g

Telecí filé s hruškami a šalotkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi bez tuku osmahneme na proužky nakrájenou slaninu a odložíme ji stranou. Telecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na hranolky.

2

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Maso opečeme po obou stranách, vyndáme a odložíme stranou.

3

Na pánev dáme máslo a ohřejeme. Přidáme hrušky, pocukrujeme 1 lžící moučkového cukru a dozlatova opečeme, vyjmeme a odložíme stranou.

4

Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a opečeme na něm šalotku. Přidáme bobkový list, šťávu a na silném ohni necháme téměř vyvařit. Přidáme vývar a vaříme dalších 5 minut.

5

Petrželku omyjeme a nakrájíme na proužky. Maso a hrušky dáme do omáčky a prohřejeme. Vše osolíme, opepříme a posypeme petrželkou a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept