Telecí filé s hruškami a šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí filé s hruškami a šalotkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31133 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
3 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 ml | Hovězí vývar základní |
3 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mošt hroznový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
6 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Hrušky, Šalotka, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt hroznový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí filé s hruškami a šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi bez tuku osmahneme na proužky nakrájenou slaninu a odložíme ji stranou. Telecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na hranolky. |
2 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Maso opečeme po obou stranách, vyndáme a odložíme stranou. |
3 | Na pánev dáme máslo a ohřejeme. Přidáme hrušky, pocukrujeme 1 lžící moučkového cukru a dozlatova opečeme, vyjmeme a odložíme stranou. |
4 | Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a opečeme na něm šalotku. Přidáme bobkový list, šťávu a na silném ohni necháme téměř vyvařit. Přidáme vývar a vaříme dalších 5 minut. |
5 | Petrželku omyjeme a nakrájíme na proužky. Maso a hrušky dáme do omáčky a prohřejeme. Vše osolíme, opepříme a posypeme petrželkou a slaninou. |