Polévka gumbo z krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka gumbo z krevet
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31137 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 g | Okra - Ibišek jedlý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Pasta z ančoviček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
40 g | Rýže dlouhozrnná |
2 plátek | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
8,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 373,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 682,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Okra - Ibišek jedlý, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta z ančoviček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka gumbo z krevet postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli, slaninu a česnek cca 5 minut. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme ještě několik minut. |
2 | Přidáme bobkový list, vývar, muškátový oříšek, rýži, nové koření, sůl, pepř, vinný ocet a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut za občasného míchání, dokud rýže nezměkne. |
3 | Přidáme ibišek, krevety, pastu z ančoviček, rajčatový protlak a vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud ibišek nezměkne a polévka trochu nezhoustne. |
4 | Vyndáme z polévky bobkový list a muškátový oříšek a každou porci podáváme ozdobenou celou krevetou a snítkou petrželky. |