Jednoduchý recept

Polévka gumbo z krevet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31137
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
125 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pasta z ančoviček
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
40 g Rýže dlouhozrnná
2 plátek Slanina vepřová
1 špetka Sůl
8,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
5% Sacharidy 18 g
8% Tuky 6 g
47% Sodík 939 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polévka gumbo z krevet postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli, slaninu a česnek cca 5 minut. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme ještě několik minut.

2

Přidáme bobkový list, vývar, muškátový oříšek, rýži, nové koření, sůl, pepř, vinný ocet a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.

3

Přidáme ibišek, krevety, pastu z ančoviček, rajčatový protlak a vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud ibišek nezměkne a polévka trochu nezhoustne.

4

Vyndáme z polévky bobkový list a muškátový oříšek a každou porci podáváme ozdobenou celou krevetou a snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept