Krůtí prsa s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s čočkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
12 ks | Cibulka jarní |
300 g | Čočka červená |
500 g | Krůtí prsa |
400 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Čočka červená, Krůtí prsa, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Jarní cibulku očistíme, bílé části nakrájíme na kolečka a zelené části nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné plátky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm krůtí maso a čočku. Přidáme bílá kolečka jarní cibulky, mrkev a krátce opečeme. Přilijeme vývar a vaříme 8 minut, dokud čočka nezměkne. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku. Pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo. Zelené části jarní cibulky a pažitku přidáme ke krůtímu masu a čočce a vše krátce prohřejeme. Ihned podáváme. |