Recept

Pečené hrušky s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31142
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

10 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
20 g Cukr moučkový
50 g Cukr třtinový
4 ks Hřebíček
4 ks Hrušky
150 g Maliny
150 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
10 g Pomeranče
3 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 897kJ
10% Sacharidy 37 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 46 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pečené hrušky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Na pánvi přivedeme k varu víno, přidáme citronovou kůru a šťávu, med, cukr a hřebíčky. Vaříme asi 5 minut bez pokličky, dokud se tekutina částečně neodpaří. Přidáme hrušky, zakryjeme pokličkou a vaříme je asi 5 minut, dokud nezměknou. Hrušky vyjmeme a necháme vychladnout. Štávu, v níž se hrušky vařily, přecedíme.

2

Máslo, cukr a pomerančovou kůru ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mleté mandle a ušleháme dohladka.

3

Hrušky vyskládáme do formy a posypeme je 1/2 připraveného množství malin. Zalijeme ušlehanou směsí, uhladíme a pečeme 30 minut. Těsto by mělo být na omak tuhé.

4

Mezitím vlijeme do hrnce šťávu, kterou jsme uschovali, a přivedeme ji k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud se nevyvaří tolik štávy, aby jí zbyly asi 3 lžíce. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C, koláč přelijeme připravenou směsí a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, ozdobíme zbývajícími malinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept