Recept

Těstoviny se smetanou a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31148

Ingredience

280 g Chřest zelený
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny konzumní
30 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
19% Sacharidy 70 g
39% Tuky 29 g
23% Sodík 459 mg
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny se smetanou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu, zůstane nám 200 g. Chřest šikmo nakrájíme.

2

Tužší kousky chřestu spaříme ve vroucí osolené vodě na 2 minuty, špičky pouze 1 minutu. Poté ihned omyjeme ve studené vodě a dáme stranou.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě, dokud omáčka nezhoustne. Poté vložíme chřest, víno a 1/2 nastrouhaného parmezánu. Ochutnáme, dokořeníme a udržujeme na mírném ohni.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept