Těstoviny se smetanou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanou a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31148 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
280 g | Chřest zelený |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
30 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 29,3mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu, zůstane nám 200 g. Chřest šikmo nakrájíme. |
2 | Tužší kousky chřestu spaříme ve vroucí osolené vodě na 2 minuty, špičky pouze 1 minutu. Poté ihned omyjeme ve studené vodě a dáme stranou. |
3 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě, dokud omáčka nezhoustne. Poté vložíme chřest, víno a 1/2 nastrouhaného parmezánu. Ochutnáme, dokořeníme a udržujeme na mírném ohni. |
4 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem. |