Recept

Baklava s vlašskými ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31151
Kategorie: Řezy

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
200 g Datle
75 g Máslo čerstvé
150 g Med včelí
120 g Ořechy vlašské
10 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
15 g Sezam - semena
3 g Skořice mletá
500 g Listové těsto

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
22% Sacharidy 81 g
65% Tuky 49 g
0% Sodík 2 mg
16% Bílkoviny 9 g

Baklava s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

V malém hrnci vaříme nadrobno nakrájené datle a pomerančovou šťávu asi 5 minut. Poté přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy a skořici. Formu o délce jedné strany vymažeme máslem. Do formy vložíme 1 plátek listového těsta a potřeme máslem.

2

Na těsto rozetřeme 1/2 směsi s datlemi a navrch položíme plát těsta potřené máslem. Rozetřeme zbytek směsi s datlemi a zakončíme plátkem těsta potřeného máslem. Těsto u krajů a v rozích lehce zmáčkneme a posypeme sezamovými semínky. Pečeme 30 minut dozlatova, poté zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších 30 minut.

3

V hrnci asi 15 minut vaříme med, citronovou šťávu a 200 ml vody, dokud se objem tekutiny nevyvaří na poloviční množství. Připravenou směs necháme nejprve 20 minut chladnout a poté jí přelijeme hotovou baklavu. Před podáváním necháme 1 hodinu v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept