Recept

Tagliatelle se smetanou a čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31153

Ingredience

1 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
150 ml Smetana čerstvá ke šlehání
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
225 g Tagliatelle
140 g Čekanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 169kJ
13% Sacharidy 46 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 427 mg
28% Bílkoviny 16 g

Tagliatelle se smetanou a čekankou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

2

Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.

3

Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.

4

Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

5

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept