Tagliatelle se smetanou a čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se smetanou a čekankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 31153 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
140 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
225 g | Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se smetanou a čekankou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. |
2 | Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut. |
3 | Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou. |
4 | Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme. |
5 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme. |