Pěna z ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z ryby
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31154 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
250 g | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Kopr čerstvý |
250 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Majonéza |
20 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 153,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej slunečnicový, Víno bílé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Majonéza, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z ryby postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky dáme do hrnce a zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a cca 10 minut mírně vaříme, až je maso měkké. |
2 | Tresku vyjmeme, vyndáme kostičky, maso rozdrobíme a necháme zchladnout. Mléčný vývar si necháme. |
3 | V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mléčným vývarem, povaříme dohusta a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup. |
4 | V misce smícháme suché bílé víno a želatinu a cca 3 minuty necháme stát, až želatina nabobtná. |
5 | Misku ponoříme na 3 minuty do hrnce s vařící vodou, dokud se želatina nerozpustí. Pak ji necháme trochu zchladnout. |
6 | Do hladka vyšleháme tresku, bílou omáčku, porcovaného uzeného lososa a majonézu. Postupně přiléváme želatinu ve víně a mixujeme. |
7 | Přidáme smetanu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme. |
8 | Olejem vymažene 8 formiček a naplníme je pěnou, přikryjeme a necháme cca 2 hodiny vychladit. |
9 | Pěnu vyklopíme z formiček, zdobíme kousky uzeného lososa, kousky citronu a kopru. |