Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31154
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
250 g Filé z aljašské tresky
1 ks Kopr čerstvý
250 g Losos uzený
2 polévková lžíce Majonéza
20 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Víno bílé
1 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 48 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pěna z ryby postup přípravy receptu:

1

Filé z tresky dáme do hrnce a zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a cca 10 minut mírně vaříme, až je maso měkké.

2

Tresku vyjmeme, vyndáme kostičky, maso rozdrobíme a necháme zchladnout. Mléčný vývar si necháme.

3

V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mléčným vývarem, povaříme dohusta a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup.

4

V misce smícháme suché bílé víno a želatinu a cca 3 minuty necháme stát, až želatina nabobtná.

5

Misku ponoříme na 3 minuty do hrnce s vařící vodou, dokud se želatina nerozpustí. Pak ji necháme trochu zchladnout.

6

Do hladka vyšleháme tresku, bílou omáčku, porcovaného uzeného lososa a majonézu. Postupně přiléváme želatinu ve víně a mixujeme.

7

Přidáme smetanu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a opět rozmixujeme.

8

Olejem vymažene 8 formiček a naplníme je pěnou, přikryjeme a necháme cca 2 hodiny vychladit.

9

Pěnu vyklopíme z formiček, zdobíme kousky uzeného lososa, kousky citronu a kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept