Plněné hrušky s pomerančovým šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hrušky s pomerančovým šodó
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31155 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
4 ks | Hrušky |
50 g | Oříšky piniové |
1 ks | Pomeranče |
50 g | Sušenky Amaretti |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 495,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Hrušky, Oříšky piniové, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky Amaretti, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hrušky s pomerančovým šodó postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme a jádřince vykrojíme dlouhým nožem. Otvor rozšíříme do tvaru trychtýře. Hrozinky a piniová semínka nasekáme nahrubo. Pomeranč omyjeme a osušíme. Kůru okrájíme a šťávu vymačkáme. Amaretti rozlámeme a smícháme s hrozinkami a piniovými semínky, přidáme pomerančovou šťávu. Směsí naplníme hrušky. |
2 | Na pánvi necháme zkaramelizovat 2 lžíce cukru, zředíme bílým vínem a za stálého míchání necháme povařit, dokud se neoddělí hrudky karamelu. Do toho posadíme hrušky, přidáme pomerančovou kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut dusit. Potom hrušky vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | V misce ušleháme žloutky, 1 lžíci cukru a marsalu. Mísu vložíme do horké vodní lázně a dále šleháme, dokud směs nezhoustne. Po lžičkách přidáváme vývar z pánve do ušlehané pěny. Hrušky servírujeme se šodó. |