Mexická fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická fazolová polévka
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31156 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
175 g | Fazole |
175 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 485,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Chléb konzumní, Fazole, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut. |
3 | Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru. |
4 | Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova. |
5 | Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem. |