Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31159

Ingredience

100 g Banány
100 g Cukr třtinový
100 g Datle
10 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná celozrnná
90 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
Na polevu
85 g Cukr moučkový
60 g Máslo jihočeské
50 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 006kJ
25% Sacharidy 90 g
52% Tuky 39 g
3% Sodík 51 mg
14% Bílkoviny 8 g

Datlový nákyp postup přípravy receptu:

1

Máslem vymažeme 4 formy o objemu 200 ml. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme je 10 minut změknout.

2

Máslo a třtinový cukr utřeme dohladka. Přidáme vejce a přimícháme mouku s kypřicím práškem. Datle slijeme, v mixéru rozmixujeme na pyré a spolu s rozmačkaným banánem přidáme do těsta.

3

Připraveným těstem naplníme formy téměř až po okraj. Pečeme tak dlouho, dokud těsto nevzejde a není na dotek tuhé. Necháme 5 minut chladnout a poté je vyklopíme na talířky.

4

Polevu připravíme tak, že v hrnci smícháme cukr, máslo a smetanu a vaříme na mírném plameni, dokud se nevytvoří táhnoucí se sirup. Připravenou polevou nákyp před podáváním přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept