Pěna z makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z makrely
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31161 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 ks | Kopr čerstvý |
175 g | Makrela uzená |
90 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
90 g | Sýr tavený smetanový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 295,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Makrela uzená, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr tavený smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z makrely postup přípravy receptu:
1 | Makrelu zbavíme kostí i kůže a vyšleháme s máslem, sýrem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme. |
2 | Dáme do olejem vymazaných formiček a necháme cca 2 hodiny vychladit. |
3 | Vyklopíme a zdobíme kousky citronu a kopru. |
Děláme na večeři