Velšský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velšský koláč
Velšský koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31163 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
250 g | Lesní plody - mražené |
150 g | Listové těsto |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velšský koláč postup přípravy receptu:
1 | Ovoce s cukrem dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 minut chladnout, slijeme a šfávu uschováme. |
2 | Kousek těsta dáme stranou na ozdobu a ze zbytku pak na pomoučněném vále vyválíme placku. Placku přeneseme na pečicí papír, do středu poklademe ovoce a okraje těsta zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme trochou vajíčka. |
3 | Těsto, které jsme si dali stranou, vyválíme a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme podávat se šťávou z ovoce. |