Recept

Vermicelli s omáčkou ze škeblí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 31164
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 špetka Petržel - nať
8 ks Rajčata
1 kg Škeble čerstvé
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny konzumní
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 781kJ
23% Sacharidy 82 g
13% Tuky 10 g
11% Sodík 211 mg
77% Bílkoviny 43 g

Vermicelli s omáčkou ze škeblí postup přípravy receptu:

1

Škeble důklasně opereme pod studenou tekoucí vodou, skořápky vydrhneme kartáčkem. Odstraníme škeble, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu.

2

Do velkého hrnce nalijeme víno, vložíme lehce podrcený česnek, 1/2 množství petržele a škeble. Hrnec přiklopíme poklicí a zprudka uvedeme do bodu varu. Vaříme 5 minut, až se škeble otevřou, hrncem čas od času zatřepeme.

3

Škeble přendáme do cedníku a přelijeme tekutinou, ve které se vařily. Necháme je chvíli vychladnout, poté 2/3 škeblí vyloupáme ze skořápek a namočíme v tekutině, ve které se vařily. Škeble, které se neotevřely, odstraníme. Vyloupané a nevyloupané škeble položíme stranou a vyloupané navíc ještě udržujeme v teplé v přikryté misce.

4

V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a za častého míchání smažíme 5 minut, až je cibule lehce zlatavá a měkká. Přidáme rajčata, která jsou oloupaná, zbavená zrníček a nakrájená na kousky. Poté přes cedník přilijeme tekutinu, v níž se vařily škeble a přidáme chilli papričku zbavenou zrníček a pokrájenou nadrobno. Dle chuti osolíme a opepříme.

5

Uvedeme do varu, pánev částečně zakryjeme poklicí a vaříme při mírné teplotě 20 minut. Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu.

6

Do omáčky vsypeme vyloupané škeble a ohříváme 2 minuty.

7

Omáčku popřípadě ještě dochutíme a smícháme ji s uvařenými těstovinami. Ozdobíme odloženými škeblemi ve skořápkách, posypeme petrželí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept