Jednoduchý recept

Meruňky s vanilkou v portském víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 31166
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 ks Meruňky
1 ks Vanilkový lusk
100 ml Víno portské
400 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
13% Sacharidy 46 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 82 mg
9% Bílkoviny 5 g

Meruňky s vanilkou v portském víně postup přípravy receptu:

1

Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme.

2

Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit.

3

Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme.

4

Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept