Meruňky s vanilkou v portském víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňky s vanilkou v portském víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31166 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 ks | Meruňky |
1 ks | Vanilkový lusk |
100 ml | Víno portské |
400 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 486,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Meruňky, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňky s vanilkou v portském víně postup přípravy receptu:
1 | Meruňky spaříme vařící vodou, ochladíme je a oloupeme. Pecku odstraníme. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábeme. Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme cukr a také jej rozpustíme. |
2 | Meruňky položíme do pánve rozříznutou stanou dolů a po 1 minutě přilijeme citronovou šťávu a portské víno, přidáme vanilkovou dužinu a lusk. Pánev zakryjeme a necháme 5 minut povařit. |
3 | Meruňky rozložíme na talířky. Omáčku necháme trošku povařit, vanilkový lusk vyjmeme a omáčkou meruňky přelijeme. |
4 | Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou. |