Recept

Polévka slunečnice hlíznatá

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31168
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1,5 dl Jogurt bílý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
25 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 ks Pórek
675 g Topinambury
3 dl Vývar zeleninový
75 ml Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 931kJ
21% Sacharidy 76 g
39% Tuky 29 g
18% Sodík 369 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka slunečnice hlíznatá postup přípravy receptu:

1

Topinambury opláchneme a vložíme do hrnce. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a zalijeme vodou, aby byly topinambury pokryté. Uvedeme do varu a vaříme 20 minut, aby byly měkké.

2

Poté je vyndáme, necháme okapat a uschováme 4,25 dl tekutiny, ve které se vařily. Po vychladnutí je oloupeme a rozmačkáme v míse na kaši.

3

Rozpustíme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájený pórek a česnek a smažíme za častého míchání 3 minuty. Poté přidáme kaši z topinamburů, mléko, máslo, vývar, zbývající pomerančovou šťávu a uschovanou vodu, ve které se vařily. Uvedeme do varu a vaříme 3 minuty.

4

Vyndáme pár kousků pórku a dáme stranou. Zbytek dáme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do čistého hrnce a přidáme odložené pórky, koriandr, jogurt a polévku prohřejeme.

5

Polévku podáváme ozdobenou nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept