Míchaný svěží salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný svěží salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3117 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Jablka |
2 ks | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Okurka salátová, Olej stolní, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný svěží salát postup přípravy receptu:
1 | Listy salátu pokrájíme na kousky, nakrájíme okurku, rajče a ředkvičky. |
2 | Mrkev oškrábeme a nastrouháme. |
3 | Jablko nakrájíme na kostičky a zakápneme octem, aby nezhnědlo. |
4 | Připravíme si nálev - moučkový cukr rozšleháme s olejem, přidáme ocet a hořčici, osolíme a opepříme. |
5 | Doplníme vodou a nálevem přelijeme salát,který promícháme. |
6 | Dáme vychladit. |