Pařížské žemličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské žemličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 31174 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
180 g | Mandle mleté |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 150,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské žemličky postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vymícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté mandle, citronovou kůru a najemno rozdrcené piškoty. Vypracujeme tužší těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme malé žemličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch žemliček potřeme rozšlehaným žloutkem. |
3 | Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a rychle zapečeme. |
4 | Po vychladnutí žemličky upravíme na mísu a podáváme. |
Poznámka
Množství piškotové strouhanky upravíme podle velikosti žloutků.