Koláč se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se sušeným ovocem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 31178 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Datle |
50 g | Fíky sušené |
30 g | Hrozinky |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Meruňky |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Pšeničná krupice |
100 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Med květový-včelpo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 402,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Datle, Fíky sušené, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Med květový-včelpo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce nakrájíme na kostičky. Mléko ohřejeme a krupici necháme nabobtnat. Přimícháme ovoce a necháme 5 minut uležet. Zamícháme prášek na pečení, vejce, tvaroh a 2 lžíce medu do krupice. |
2 | Na větší pánvi rozpustíme máslo. Krupicové těsto opékáme asi 5 minut, dokud se na povrchu neutvoří malé dírky. Potom těsto otočíme a pečeme dalších 5 minut. Těsto vyjmeme a položíme na připravený tác. Ohřejeme citronovou šťávu se 2 lžícemi medu. Teplý koláč ponoříme do směsi, nakrájíme na malé kousky a podáváme. |