Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampióny plněné 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3118
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Máslo čerstvé
150 g Maso mleté - mix
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 576kJ
2% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 62 mg
21% Bílkoviny 12 g

Žampióny plněné postup přípravy receptu:

1

Žampióny si omyjeme, očistíme, můžeme si oloupat hlavičky, ale není to nutné. Ze žampiónů si odkrojíme třeně a nakrájíme je na drobno.

2

Máslo si zpěníme, přidáme najemno nasekanou cibuli, pokrájené žampiónové třeně a nasekanou petrželovou nať. Vše dusíme doměkka.

3

Jakmile je vše měkké, přidáme vařené nebo dušené maso, osolíme, okořeníme troškou muškátového květu. Poté vmícháme ušlehaná vejce a jakmile ztuhnou, směs odstavíme z ohně.

4

Touto hotovou směsí naplníme hlavičky žamiónů do výšky, naskládáme do zapékací misky a dáme upéct do předehřáté trouby na 180°C. Z počátku pečeme žampióny zakryté a ke konci pečení je odkryjeme, aby se nám povrch zbarvil.

5

Pečeme zhruba 10 - 15 min.

Poznámka

Mleté maso použijeme z bílého masa buď telecí mleté nebo kuřecí mleté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept