Žampióny plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampióny plněné
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3118 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
150 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 824,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampióny plněné postup přípravy receptu:
1 | Žampióny si omyjeme, očistíme, můžeme si oloupat hlavičky, ale není to nutné. Ze žampiónů si odkrojíme třeně a nakrájíme je na drobno. |
2 | Máslo si zpěníme, přidáme najemno nasekanou cibuli, pokrájené žampiónové třeně a nasekanou petrželovou nať. Vše dusíme doměkka. |
3 | Jakmile je vše měkké, přidáme vařené nebo dušené maso, osolíme, okořeníme troškou muškátového květu. Poté vmícháme ušlehaná vejce a jakmile ztuhnou, směs odstavíme z ohně. |
4 | Touto hotovou směsí naplníme hlavičky žamiónů do výšky, naskládáme do zapékací misky a dáme upéct do předehřáté trouby na 180°C. Z počátku pečeme žampióny zakryté a ke konci pečení je odkryjeme, aby se nám povrch zbarvil. |
5 | Pečeme zhruba 10 - 15 min. |
Poznámka
Mleté maso použijeme z bílého masa buď telecí mleté nebo kuřecí mleté.