Ořechové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31180 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
130 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
3 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
---|---|
50 g | Jahody zahradní |
170 ml | Sirup javorový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 429,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 220,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Jahody zahradní, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové lívance postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto. |
2 | V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme. |
3 | Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami. |