Závitky z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kuřecích jater
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31182 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 g | Česnek |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
125 g | Játra kuřecí |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
5 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
300 g | Slanina vepřová |
60 g | Špenát listový čerstvý |
1 g | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebíček mletý, Játra kuřecí, Rajčata, Šalotka, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme kuřecí játra a opékáme cca 3 minuty, aby uvnitř zůstala krvavá. Rozmixujeme je, dáme do mísy a necháme stranou. |
2 | Na pánvi rozpustíme zbytek másla, zpěníme nadrobno nasekanou šalotku. K játrům přidáme šalotku, nakrájenou slaninu, nakrájený listový špenát, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 1 stroužek prolisovaného česneku, tymián, šalvěj, hřebíček, sůl, pepř a zamícháme. Polovinu hmoty rozmixujeme a přimícháme zpět do zbylé hmoty v míse. Hmotu balíme do plátků slaniny a opečeme je na rozehřáté pánvi z obou stran. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 35 minut při velmi mírné teplotě péci. |
3 | Podáváme horké, například položené na plátku rajčete. |