Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31185
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
18 g Česnek
1,5 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
75 ml Lučina smetanový sýr
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Řeřicha
1 g Sůl
1,5 kávová lžička Želatina
0,5 kostka Zeleninový bujón
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 469kJ
3% Sacharidy 10 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 79 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mrkvová pěna se sýrem postup přípravy receptu:

1

Rajčatová směs: smícháme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, půlku nadrobno nasekané cibule, 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku balsamica. Přikryjeme a necháme vychladit.

2

Mrkvová pěna: nakrájené mrkve povaříme ve slané vodě do měkka, vyjmeme je a 125 ml vývaru dáme stranou.

3

Do odložené vody po mrkvi dáme cca 0,5 kostky zeleninového vývaru a rozpustíme. Přidáme želatinu a necháme cca 3 minuty nabobtnat.

4

Misku ponoříme do hrnce s vařící vodou, až se želatina rozpustí.

5

Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nasekanou 1 cibuli, 3 nasekané stroužky česneku.

6

Přidáme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, kmín a mícháme cca 5 minut, až směs zhoustne.

7

Mrkve, rajčatovou směs z pánve a želatinovou směs rozmixujeme, přidáme sýr lučinu a opět rozmixujeme.

8

Mističky vymažeme olejem, dáme do nich mrkvovou pěnu a necháme cca 3 hodiny chladit.

9

Podáváme servírované na talíři s vychlazenou rajčatovou směsí, zdobené lístky řeřichy.

Poznámka

Lučinu můžeme vyměnit za žervé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept