Mrkvová pěna se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová pěna se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31185 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
18 g | Česnek |
1,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
75 ml | Lučina smetanový sýr |
250 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 g | Sůl |
1,5 kávová lžička | Želatina |
0,5 kostka | Zeleninový bujón |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 556,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Želatina, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová pěna se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Rajčatová směs: smícháme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, půlku nadrobno nasekané cibule, 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku balsamica. Přikryjeme a necháme vychladit. |
2 | Mrkvová pěna: nakrájené mrkve povaříme ve slané vodě do měkka, vyjmeme je a 125 ml vývaru dáme stranou. |
3 | Do odložené vody po mrkvi dáme cca 0,5 kostky zeleninového vývaru a rozpustíme. Přidáme želatinu a necháme cca 3 minuty nabobtnat. |
4 | Misku ponoříme do hrnce s vařící vodou, až se želatina rozpustí. |
5 | Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nasekanou 1 cibuli, 3 nasekané stroužky česneku. |
6 | Přidáme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, kmín a mícháme cca 5 minut, až směs zhoustne. |
7 | Mrkve, rajčatovou směs z pánve a želatinovou směs rozmixujeme, přidáme sýr lučinu a opět rozmixujeme. |
8 | Mističky vymažeme olejem, dáme do nich mrkvovou pěnu a necháme cca 3 hodiny chladit. |
9 | Podáváme servírované na talíři s vychlazenou rajčatovou směsí, zdobené lístky řeřichy. |
Poznámka
Lučinu můžeme vyměnit za žervé.