Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31186
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Brokolice
125 ml Mléko polotučné
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Želatina
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
4% Sacharidy 14 g
134% Tuky 101 g
7% Sodík 144 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brokolicová terina postup přípravy receptu:

1

Brokolici vaříme ve slané vodě do změknutí cca 6 minut. Vyndáme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 75 ml vody, ve které se vařila brokolice, necháme zchladnout v misce, promícháme se želatinou a necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.

2

Do kastrolu nalijeme mléko, vmícháme žloutek a zahříváme, až nestéká ze lžíce. Necháme zchladnout.

3

Několik růžiček brokolice necháme na zdobení. Polovinu uvařené brokolice nakrájíme najemno a zbytek rozmixujeme se žloutkovým mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou brokolici, muškátový oříšek, želatinu, sůl, pepř a promícháme. Smetanu ušleháme a vmícháme do směsi.

4

Formu vymažeme olejem a nalijeme do ní směs, přikryjeme a necháme cca 3 hodiny vychladit. Vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme růžicemi brokolice a nastrouhanými plátky mrkve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept