Úhoř na jarních bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na jarních bylinkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Brutnák |
200 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Šťovík |
2 špetka | Sůl |
1 kg | Úhoř říční |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
0,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 157,7mg |
Draslík | 303,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kerblík, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brutnák, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťovík, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na jarních bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 4cm kousky. Ochutíme solí a pepřem. Oloupeme cibulky a větší přepůlíme. |
2 | Rozpálíme olej s máslem a maso orestujeme ze všech stran. Přidáme cibulky a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, opražíme ji a zalijeme vývarem. Promícháme a zakryté dusíme cca 8 min. |
3 | Mezitím opláchneme a osušíme bylinky a lístky nasekáme najemno. Úhoře vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do nahřáté mísy. Omáčku ještě na silném ohni povaříme za stálého míchání cca 3 min, přidáme bylinky a smetanu. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
4 | Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |