Vaječná paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná paštika
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31191 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Garnát obecný |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
400 ml | Vývar zeleninový |
150 ml | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Želatina čirá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 266,8mg |
Draslík | 221,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 390,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná paštika postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí. |
2 | Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru. |
3 | Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme. |
4 | Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout. |
5 | Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit. |
6 | Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru. |