Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31191
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Garnát obecný
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
400 ml Vývar zeleninový
150 ml Zakysaná smetana
1 polévková lžíce Želatina čirá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 956kJ
2% Sacharidy 7 g
22% Tuky 16 g
26% Sodík 512 mg
26% Bílkoviny 14 g

Vaječná paštika postup přípravy receptu:

1

V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.

2

Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru.

3

Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme.

4

Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout.

5

Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit.

6

Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept