Řecké rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké rizoto
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31196 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Olej kukuřičný |
100 g | Olivy černé |
40 g | Oregano čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
20 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 105,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej kukuřičný, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Sýr Feta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké rizoto postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova asi 10 minut, za stálého otáčení. Maso vyjmeme a odložíme na později. |
2 | Do hrnce přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, osmažíme doměkka. Přisypeme rýži, zalijeme 50ml vývaru a 5 minut povaříme. Rajčata rozmixujeme se zbytkem vývaru a bylinkami, přilijeme do hrnce a promícháme. |
3 | Nakonec vrátíme kousky masa, které zatlačíme do rýže, zakryjeme a vaříme na velmi mírném ohni 30 minut. Odstavíme vmícháme olivy nakrájené na půlky a osolíme. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem feta a ozdobené snítkou oregana. |