Jednoduchý recept

Polévka z mušlí v bílém víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31197
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kg Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3,5 dl Víno bílé
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
16% Sacharidy 58 g
35% Tuky 26 g
96% Sodík 2 g
117% Bílkoviny 66 g

Polévka z mušlí v bílém víně postup přípravy receptu:

1

Vydrhneme mušle pod studenou vodou. Ty, které se neuzavřou při poklepu, bez váhání vyhodíme.

2

Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a smažíme, dokud nezměknou. Přidáme víno, citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a bouquet garni. Uvedeme do varu, pod pokličkou necháme 5 minut podusit.

3

Přidáme do pánve mušle, pod pokličkou dusíme dalších 5 minut. Občas pánví zatřeseme. Odstraníme všechny neotevřené mušle a bouquet garni.

4

Vyloupeme mušle ze skořápek. Vmícháme postupně do polévky zbývající máslo, šleháme 3 minuty, dokud polévka nezhoustne.

5

Přidáme smetanu a polovinu petrželky, prohřejeme.

6

Polévku podáváme ozdobenou zbývající petrželkou s teplým a křupavým bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept