Recept

Hřebenatky se sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 31198
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 ks Bobkový list
1 ks Citrony
8 ks Hřebenatka
45 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 g Sůl
60 g Sýr Eidam cihla 45%
4 polévková lžíce Víno bílé
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 074kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 373 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hřebenatky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omáčka Mornay: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, pražíme cca 5 minut. Přimícháme vodu z hřebenatek a vaříme do zhoustnutí, potom ještě cca 20 minut pomalu provařujeme. Přimícháme smetanu, polovinu strouhaného sýra, osolíme, opepříme.

2

Hřebenatky: Očistíme je, lastury ponecháme. Každou rozkrojíme na 3 kousky.

3

Do hrnce dáme vodu, polosuché bílé víno, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme pokrájené hřebenatky, vaříme cca 1 minutu do změknutí.

4

Vyjmeme je cedníkem, vodu použijeme na omáčku Mornay.

5

Do hotové omáčky Mornay vmícháme uvařené hřebenatky, rozdělíme je do lastur, posypeme zbylým sýrem.

6

Cca 5 minut grilujeme, až sýr zezlátne.

7

Zdobíme kousky citronu a čerstvým bobkovým listem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept