Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31199

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
30 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
10% Sacharidy 35 g
10% Tuky 8 g
28% Sodík 566 mg
13% Bílkoviny 8 g

Vařené preclíky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se špetkou soli a s citronovou kůrou. V 50 ml vlažného mléka smíchaného s troškou cukru necháme vykynout droždí. Ve zbylém vlažném mléce rozmícháme žloutky a rozpuštěné máslo. Vlijeme spolu se vzešlým kváskem do mouky, vypracujeme tuhé těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.

2

Z těsta tvarujeme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků. Necháme ještě chvíli kynout.

3

Do poloviny hlubší pánve nalijeme vodu a uvedeme ji do varu. Do vody vkládáme preclíky a když vyplavou na povrch, vyjmeme je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Preclíky posypeme hrubozrnnou solí, případně mákem a zprudka je upečeme v horké troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept