Jednoduchý recept

Salsa ohnivá

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31201
Kategorie: Omáčky

Ingredience

2 ks Avokádo
1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Lupínky kukuřičné
100 g Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 121kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 287 mg
8% Bílkoviny 4 g

Salsa ohnivá postup přípravy receptu:

1

Z chilli papričky odstraníme stopku a semínka, nakrájíme ji nadrobno a dáme do velké mísy. Z druhé chilli papričky uděláme ozdobný květ. Nařízneme ostrým nožem papričku od stopky po celé délce, ale stopku ponecháme. Papričku vložíme do studené vody, aby se rozevřela. Přidáme citronovou šťávu. Rozřízneme avokáda a vyndáme pecky. Dužinu přidáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.

2

Rajčata a okurku nakrájíme na jemno a přidáme do směsi s rozetřeným stroužkem česneku. Přidáme tabasko, pepř a sůl. Promícháme, dáme do servírovací mísy. Ozdobíme plátky citronu a květem z chilli papričky.

3

Mísu položíme na velký talíř, obložíme tortillovými lupínky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept