Chřestová omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová omáčka s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 31202 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
1 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
90 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 145,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup. |
2 | Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí. |
3 | Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit. |
4 | Svařené víno a chřest rozmixujeme. |
5 | Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř. |
6 | Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky. |