Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 31206

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
12 ks Garnát obecný
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 ml Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
12 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,921 kcal
Kilojoule 8 039kJ
5% Sacharidy 18 g
277% Tuky 208 g
24% Sodík 482 mg
19% Bílkoviny 11 g

Garnáti s aioli postup přípravy receptu:

1

Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.

2

Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.

3

Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.

4

Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.

5

Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.

6

Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept