Krevetové zákusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové zákusky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31209 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
70 g | Fazolové klíčky |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
225 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
8 plátek | Listové těsto |
0,5 kávová lžička | Maranta třtinová |
25 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Paprika červená |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Paprika červená, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Listové těsto, Maranta třtinová, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové zákusky postup přípravy receptu:
1 | V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme. |
2 | V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme. |
3 | Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje. |
4 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé. |
5 | Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli. |
Poznámka
Z limetky použijeme kůru a šťávu.