Jednoduchý recept

Krevetové zákusky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31209
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cibulka jarní
70 g Fazolové klíčky
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
225 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
8 plátek Listové těsto
0,5 kávová lžička Maranta třtinová
25 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Paprika červená
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 603kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 173 mg
25% Bílkoviny 14 g

Krevetové zákusky postup přípravy receptu:

1

V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme nakrájenou červenou papriku a fazolové klíčky, smažíme na prudším plameni 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme do něj šťávu z limetky, zázvor, červené chilli a krevety, dobře promícháme.

2

V misce smícháme rybí omáčku s marantou třtinovou, směs přidáme do pánve. Vrátíme na plamen a smažíme 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Přidáme nať koriandru a promícháme.

3

Rozložíme na prkénko plátky listového těsta. Rozpustíme máslo se sezamovým olejem a každý plátek potřeme směsí. Lžící dáme na každý plátek náplň, srolujeme těsto i s náplní a přehneme oba okraje.

4

Rozehřejeme ve velké pánvi olej, postupně smažíme po všech stranách, dokud nejsou zlaté a křupavé.

5

Na talíři je ozdobíme jarní cibulkou a podáváme horké. Můžeme si namáčet do omáčky chilli.

Poznámka

Z limetky použijeme kůru a šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept